Ho, tot hier en niet verder

Training in weerbaarheid
 Kind en ouder
 
Als ouders maak je je vaak zorgen. Je wilt dat je kind zich goed voelt, voor zichzelf kan zorgen, zo nodig voor zichzelf opkomt, samen speelt en rekening houd met anderen en zichzelf kan beschermen.We hopen dat onze kinderen voldoende zelfvertrouwen krijgen en de uitdaging van het leven aandurven. Het idee dat het niet goed gaat met onze
kinderen of dat zij gevaar lopen, maakt ons bang. Soms weten we niet goed hoe we daar mee om moeten gaan of wat we moeten doen om hen te beschermen.Met behulp van de cursus kunnen kinderen op een speelse manier grondregels en vaardigheden leren, waardoor ze op zichzelf kunnen vertrouwen en zich sterker en veiliger voelen. Kinderen gaan zichzelf (weer) als waardevol ervaren en leren beter met zichzelf en andere omgaan. Als ouders kunnen wij hen daarbij helpen.

 Ho, tot hier en niet verder. Training weerbaarheid. 
Kind en leerkracht
Als leerkracht komt u ook momenten tegen waarop u zich afvraagt  hoe u met een bepaald kind moet omgaan. Een grote groep kinderen is sociaal en emotioneel niet vaardig.
Soms heeft u één of meerdere kinderen in de klas die extra zorg nodig hebben,omdat ze leer- en/of gedragsstoornissen hebben, zoals PD-NOS, Asperger, NLD, ADHD, enzovoort. Uit ervaring blijkt dat het heel ondersteunend werkt als u uw zorgen kunt uitspreken en delen. Bureau Veerkracht geeft u die ondersteuning en gaat nog een stapje verder.
De methode ‘Ho, tot hier en niet verder … !’

is ontwikkeld door Jooske Kool,bewegingsexpressie therapeut /psychomotorisch therapeut.
Jooske is ook auteur van het gelijknamige boek,
uitgegeven bij ACCO (ISBN 90-334-4558-1):
een handleiding voor een training in sociale weerbaarheid
voor hulpverleners, begeleiders of leerkrachten.
Zij is initiatief neemster van de  Stichting Uit eigen beweging en verzorgt naast de ontwikkeling van de methode, trainingen voor kinderen en hun ouders, het schoolproject,
de opleiding tot trainer en supervisie.
Lees meer op de site van Bureau Veerkracht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *