Boeken – Zit stil op school voor Leerkrachten

Ook op school kunnen sommige kinderen nooit stilzitten! Over deze jonge woelwaters gaat dit boek. Sommigen van hen hebben ADHD of ADD, zij hebben last van aandachtsstoornissen en zijn soms hyperactief en impulsief. In Zit Stil! Op school beschrijft Rita Bollaert op heldere wijze hoe we kunnen omgaan met deze kinderen, die ten onrechte onhandelbaar, stout of verwend worden genoemd.

Het boek pleit voor een open communicatie tussen leerkrachten en ouders en biedt tal van concrete hulpmiddelen en tips om de problemen sámen op te lossen. Dat is erg  belangrijk: de school speelt immers een centrale rol in het leven van kinderen en dat van hun ouders.

 
Na Zit stil! op school is er nu Zit stil! op school bij tieners.
In het vorige boek stonden kinderen van de basisschool centraal. Als jongeren ADHD hebben, vraagt dat om een deskundige en doordachte aanpak. Dat is zeker het geval wanneer ze de basisschool achter de rug hebben, en in het voortgezet onderwijs zijn aanbeland. Dit boek biedt vele tientallen bruikbare tips voor het omgaan met ADHD in het algemeen, maar vooral ook voor de omgang met tieners met ADHD. Ouders en leerkrachten die extra investeren in aandacht voor de problemen van deze tieners, zorgen immers voor een aangenamer schoolklimaat, dat beter tegemoet komt aan de mogelijkheden en de beperkingen van deze jonge mensen.
Een uniek auteursduo zette de schouders onder dit project, elk vanuit de eigen specialiteit.
Rita Bollaert is moeder, was leerkracht en is nu medewerkster van het Centrum ZIT STIL.
Marc Derudder is vader, leerkracht, leerlingenbegeleider en vrijwilliger bij ZIT STIL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *